skip to Main Content

Naaldwijk / april 2017

World Horti Center

Tegenover Royal FloraHolland Naaldwijk is op dit moment het World Horti Center in aanbouw. Het World Horti Center wordt het internationale kennis en innovatiecentrum voor de glastuinbouw en de sierteelt. De plek waar bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samenwerken aan nog betere producten voor de glastuinbouw en sierteelt.

Samenwerking

Met het nieuwe complex wil het World Horti Center aangeven dat het Westland een wereldwijd toonaangevende positie heeft binnen de glastuinbouw en sierteelt. Het moet bovendien dienen als leidraad voor buitenlandse bezoekers die voor de tuinbouwsector naar het Wetland komen. Het complex zal uit drie verschillende onderdelen bestaan: onderwijs, presentatie en onderzoek. Scholengroep Lentiz neemt de educatieve tak deels voor haar rekening, maar ook HBO-instellingen, universiteiten en onderzoeksinstituten zullen meewerken. Verder komen er gezamenlijke faciliteiten voor circa 300 gasten, zoals vergaderzalen, werkplekken, demonstratie- en presentatieruimtes. Tot slot komt er een deel van het onderzoekcomplex van Demokwekerij Westland naar het World Horti Center. In de nieuwe kassen die aan het gebouw zijn verbonden, zal zowel regulier plantonderzoek als innoverende teelt ideeën worden uitgewerkt en getest.

Quintall

Als toeleverancier voor de tuinbouw, mag Quintall hier niet ontbreken. Zo hebben wij uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de gevelbedekking. Het plaatwerk heeft dankzij knip-, pons- en zetwerk geresulteerd in de cassettes. Ook zijn de hoekstukken en cassettes gelast, extrusie hoekjes van de profielen gezaagd en zijn sleufgaten gefreesd.

Specificaties

Jaar

2017

Opdrachtgever

Smiemans Projecten

Eindklant

Greenport Horti Campus

Oppervlakte

4.520m²

Materiaal

Aluminium

Toepassing

Internationale kennis en-innovatiecentrum

MEER WETEN?
Ons Bedrijfsbureau kan je alles over dit project vertellen.
Neem gerust contact met hen op!

Afdeling Bedrijfsbureau
Quintall
+ 31 174 292 655
bb@quintall.nl

Gerelateerde diensten

Gerelateerde diensten

Gerelateerde machines

Gerelateerde machines