skip to Main Content

Bleiswijk / mei 2016

Winterlichtkas – Bleiswijk

10% MEER LICHT IN NIEUW KASCONCEPT

Bom Group presenteerde tijdens de GreenTech een compleet nieuw kasconcept: de Winterlichtkas. Dit concept,  in combinatie met een nieuw type scherm van Svensson en speciaal diffuus glas, levert naar verwachting meer dan 10 procent lichtwinst op. De Winterlichtkas, met alle bijbehorende installaties, systemen en producten, wordt op dit moment gebouwd op het terrein van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk en wordt circa 500 m² groot.

Innovatie

De kasconstructie is volledig voorzien van een witte poedercoating met een verhoogde reflectiegraad van 90 procent. De kas wordt bedekt met SmartGlass, een nieuw type diffuus glas. Zelfs als het glas nat of gecondenseerd is, neemt de lichttransmissie niet af. De Winterlichtkas is eveneens uitgevoerd met een Air in Control klimaatsysteem (overdruk) en een nieuwe compacte dubbele scherminstallatie met een nieuwe soort doek. De komende periode zullen verschillende onderzoeken en gewasproeven starten in deze kas. Komende winter wordt het kasconcept getest met een nieuwe teeltwijze voor een komkommergewas, speciaal gericht op de winterperiode.

Samenwerking

Meedenken en passende oplossingen aanbieden, dat is de kracht van Quintall. Met onze partner BOM Group hebben we dan ook nagedacht over het ontwerp van de kas. Zo hebben wij alle aluminium profielen voor dit project mogen bewerken.

Specificaties

Jaar

2016

Opdrachtgever

BOM Group

Eindklant

LTO Glaskracht

Oppervlakte

500 m²

Materiaal

Aluminium

Sector

Horti

MEER WETEN?
Wim Beekenkamp kan je alles over dit project vertellen.
Neem gerust contact met hem op!

Wim Beekenkamp
Algemeen Directeur
+31 6 53 82 92 53
wim@quintall.nl

Gerelateerde diensten

Gerelateerde diensten

Gerelateerde machines

Gerelateerde machines