skip to Main Content

Oman / mei 2016

Miraah / Glass point – Oman

WESTLANDSE KENNIS IN DE WOESTIJN

De Westlandse kassenbouwer KUBO gaat de komende jaren speciale zonnekassen bouwen voor het grootste olieconcern van Oman, PDO. Olieproducent PDO is een joint venture van Oman en enkele bedrijven waaronder het Brits-Nederlandse Shell, Total en Partex. Met de zonne-energie wordt stoom opgewekt die wordt gebruikt voor oliewinning in de woestijn. De stoom verhit de olie onder de grond die daardoor gemakkelijker naar de oppervlakte kan worden gepompt.  Het totale project, dat de naam Miraah heeft meegekregen – Arabisch voor spiegel – wordt 190 hectare groot, ofwel 300 voetbalvelden. De Nederlandse zonnekas is speciaal ontwikkeld voor woestijngebieden om zandstormen te kunnen weerstaan. In en op de kas, die zeven meter hoog is en op het eerste gezicht weinig verschilt van een gewone tuinbouwkas, worden zonnepanelen en gewelfde spiegels geplaatst.

SOLARKAS

Maar wie denkt dat er in de kassen tomaten, komkommers, chrysanten of rozen gaan groeien heeft het mis. De kas wordt namelijk ingezet om een installatie voor zonne-energie te beschermen. De grote gebogen spiegels worden op die manier beschermd tegen zand, stof en wind. De installatie gaat een vermogen van 1 gigawatt opleveren. Dit project markeert dan ook hoe kennis van de tuinbouw kan worden toegepast voor andere doeleinden.

QUINTALL

Quintall zal voornamelijk aluminium afvoerbakken leveren voor het zonne-energieproject. Daarnaast is Quintall verantwoordelijk voor diverse halffabricaten zoals aluminium knip- en zetwerk evenals kunststof freesonderdelen. Als betrouwbare partner van KUBO voeren wij daarvoor een uiteenlopend aantal bewerkingen uit op het gebied van plaatbewerking, las- en constructiewerk, verspaning en profielbewerking.

Specificaties

Jaar

2016

Opdrachtgever

Kubo

Eindklant

PDO

Oppervlakte

190 ha

Materiaal

Aluminium & Kunststof

MEER WETEN?
Joost van Schie kan je alles over dit project vertellen.
Neem gerust contact met hem op!

Joost van Schie
Project Manager | Horti
+ 31 174 29 26 55
joost@quintall.nl

Gerelateerde diensten

Gerelateerde diensten

Gerelateerde machines

Gerelateerde machines