skip to Main Content

Tegenover Royal FloraHolland Naaldwijk is op dit moment het World Horti Center in aanbouw. Het World Horti Center wordt het internationale kennis en innovatiecentrum voor de glastuinbouw en de sierteelt. De plek waar bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samenwerken aan nog betere producten voor de glastuinbouw en sierteelt.

SAMENWERKING
Met het nieuwe complex wil het World Horti Center aangeven dat het Westland een wereldwijd toonaangevende positie heeft binnen de glastuinbouw en sierteelt. Het moet bovendien dienen als leidraad voor buitenlandse bezoekers die voor de tuinbouwsector naar het Wetland komen. Het complex zal uit drie verschillende onderdelen bestaan: onderwijs, presentatie en onderzoek. Scholengroep Lentiz neemt de educatieve tak deels voor haar rekening, maar ook HBO-instellingen, universiteiten en onderzoeksinstituten zullen meewerken. Verder komen er gezamenlijke faciliteiten voor circa 300 gasten, zoals vergaderzalen, werkplekken, demonstratie- en presentatieruimtes. Tot slot komt er een deel van het onderzoekcomplex van Demokwekerij Westland naar het World Horti Center. In de nieuwe kassen die aan het gebouw zijn verbonden, zal zowel regulier plantonderzoek als innoverende teelt ideeën worden uitgewerkt en getest.

QUINTALL

Als toeleverancier voor de tuinbouw, mag Quintall hier niet ontbreken. Zo hebben wij uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de gevel. Het plaatwerk heeft dankzij knip-, pons- en zetwerk geresulteerd in de cassettes. Ook zijn de hoekstukken en cassettes gelast, extrusie hoekjes van de profielen gezaagd en zijn sleufgaten gefreesd. Neem een kijkje op onze projecten pagina voor meer informatie!

20170418_172742

Cassettes ten behoeve van de gevelbedekking